Om meg

cropped-atle3best-1.jpg

Jeg er liberal, engasjert mann som ønsker å bidra i samfunnsdebatten, der jeg synes at ikke andre representerer mitt syn godt nok.

Jeg er journalist av profesjon (noe min første redaktør, Jostein Pedersen i «Hadeland», sa ikke var et yrke, men en tilstand. Tildels enig).

Jeg står i den liberale politiske tradisjonen som Venstre har vært bærer av i norsk politikk. (Også kalt sosialliberal, men ikke liberalistisk!), og har vært medlem av partiet siden 1972. Fylkesleder i Nordland på 90-tallet og lokallagsleder i tre kommuner i ulike perioder. Fra 1998 til 2009 var jeg sekretariatsleder i Venstres stortingsgruppe. Utmeldt i mars/april 2017. Jfr bloggen Stortingets mest arrogante parti. Jeg er nå medlem i Partiet Sentrum.

Jeg er pensjonist, men har fram til våren 2022 en 20 prosents stilling som rådgiver i Norges Taxiforbund, der jeg har vært ansatt siden høsten 2010.

Jeg er født i 1950 på Lillehammer, har utdanning i statsvitenskap (mellomfag) og journalistikk (Norsk Journalistskole). I perioden 1979 – 1999 bodde jeg på Andøya i Nordland, var redaktør i Andøyposten og senere prosjektleder og daglig leder for Hvalsafari AS.

Jeg har et humanistisk livssyn og er medlem av Humanetisk Forbund.

Bor primært på Lillehammer, dels i Ski, er gift med advokat Lisbeth Bøhler, har tre voksne barn og snart to barnebarn. På fritiden spiller jeg trompet i Ski Janitsjar.

Jeg blogger om politikk, spesielt verdier og ideologi. Om medier, mangfold og kultur, og det som ellers måtte engasjere meg. Tekstene står helt for egen regning.

Atle Hagtun